Ekonomi

Türkiye Gıda Sanayii İşveren Sendikası Başkanı Sidar’dan deprem yardımı açıklaması

Türkiye Gıda Sanayicileri Patronları Sendikası Başkanı İsmail Kaan Sidar, ambalajlı ve kuru gıdaların rutubetsiz ortamda saklanması, gıda atıklarının hijyenik toplama alanlarının oluşturulmasına özen gösterilmesi gibi aşamaların başarıyla uygulanması gerektiğini belirtti. Deprem bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili olarak meydana gelecek gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanacak.

Sidar, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye temel yaşam malzemeleri ve yüklü miktarda gıda malzemesi gönderildiğini hatırlattı.

Bu kalemlerin ortasında ekmek ve paketli gıdaların yanı sıra soğuk zincire uygun sevk edilen taze meyve ve sebzeler ile et ve süt artefaktlarının olduğunu belirten Sidar, shake bölgesinde gıda güvenliğinin ön plana çıktığını ifade etti.

Deprem bölgesinde gıda israfının önlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması için düzenlemelerin sürdürülebilirlik bakış açısıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Sidar, şunları kaydetti:

“Gıda tedarik zincirinin sürdürülebilirliği, gıdaların ilgili bölgelerde depolanmasının yanı sıra sevkiyat süreçlerini de içermektedir. Bu doğrultuda ambalajlı ve kuru gıdaların nemsiz bir ortamda saklanması, elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi gerekmektedir. meyve, sebze, et ve süt ürünlerinin istiflendiği soğuk hava depolarında, gıda atıkları için hijyenik toplama alanları oluşturmak, Gıda atıklarının geri dönüşümdeki değerini ortaya koyabilmek için aşamaların başarıyla uygulanması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu